Nya möbelinköp

Umm, apropå möbeln jag åter nämnde i förra inlägget så kan jag nämna att det blir grön. Jättegrön. Men jag ska inte visa den förrän den är helt klar så det får ni vänta lite på. Jag glömde nämligen att det saknades fötter till baksidan. Att skåpet hade slagsida tänkte jag inte på när jag kröp runt den på garagegolvet – det blev en helt annan femma att ha den i vardagrsummet med den lutningen. Så, måste såga slipa och sen måla fötter innan den är klar att visas upp och ställas helt på sin plats.

Istället så visade det sig att en av de största secondhandbutikerna i stan stänger ner. I alla fall som situationen ser ut nu. Så de hade 75% på hela butiken, vilket um… Var helt livsfarligt för min del. Jag försökte låta bli att köpa nåt men sen stod den där. Soffan. Och stolen. Soffan har tydligen stått på Stadshotellet här i stan på 1800-talet och jag misstänker att en inte har blivit renoverad sedan dess. Sidentyget har flytit ut (antagligen blivit blött) och är rejält slitet på sina ställen. Men resårerna såg fina ut och den kändes helt ok att sitta i.
IMAG2707

Och sen blev det fotöljen som jag sneglat på i flera dagar, påminner om den här jag redan renoverat fast mindre. Den är riktigt ful i tyget och smutsig men fina resårer och sadeljord och bra sits. Hoppas jag klarar mig med att bara byta tyget och yttersta stoppningen. Och så slank det med en liten 2-lådors byrå i kurbits (som jag inser nu jag missade ta kort på. Får visa upp den en annan dag).
IMAG2711

Sen en liten fråga, om någon har något bra tips på var man kan leta möbelstämplar? Detta gäller stolen i ett härligt ljust träslag, björk? Med lite mönster i, inte riktigt så mycket som masurbjörk brukar vara men sån koll på det har jag inte. Undersidan på sitsen är sadelgjord men jag tror inte det gömmer sig resårer under utan bara tjock stoppning tror jag. Den är lite annorlunda flätad under – i ramen, som om man har virat korgvide runt träramen på stol sitsen. Jag måste ta en bild och visa för att förklara tror jag.

Har tittat i de Torsten Sylvén böcker vi har på bibblan. Jag har Googlat men hittar bara referenser till skumma bolagsaffärer när jag söker på PhCN. Provade söka på Philip CN men ingen tur. Hon jag köpte den av kunde inte säga var den kom ifrån, vilket jag kan förstå med de mängder prylar hon har/hade.
IMAG2693