09 dagens överraskning

A) Elkillen ringde. Jag behöver dra om elen i hela huset. Hoppsan. Han berättade att eftersom de skulle dra in ny el åt mig i tvättstugan (det var med på min beställning) så gjorde de så att de drog till badrummet via källaren/tvättstugan istället för att påbörja ett jobb i huset som jag inte beställt – och därmed inte finns med på min offert. Så nu har jag två ställen i hela huset med jordfelsbrytare och riktiga ledningar. De andra – isoleringen ramlar tydligen av bara man tittar på elledningarna. Han sade det såg riktigt illa ut vid elcentralen eftersom de öppnat och tittat. Så jag har blanka ledningar rätt ut i huset. = Brandfara.

Satan. Det här fanns inte med i min budget. Men han skulle lämna en offert på vad det skulle kosta att dra om elen. Har jag tur så går det koppar/metallrör runt i huset som ledningarna är dragna vid – då är det bara att dra nya ledningar utan att behöva öppna alla väggar.

*hoppas, hoppas*

B) packade ur nästan allt det sista ur lägenheten igår. Sängen är kvar och det nödvändigaste. Trodde jag ja. Gissa vem som fick springa och köpa tandborste och tandkräm med sig till jobbet idag och hopades att ingen ville prata med en innan. Och redan försenad efter att ha pratat el i en halvtimma.

C) min katt äter inte. Han har fått köttfärss och imorse så fanns allt kvar. Finaste köttfärsen dessutom! Jag vet att han blir lite nervös av flytten men han brukar äta på nätterna. Men icket. Idag nös han en massa dessutom, och lät lite när han andades. Bäst att ringa veterinären och boka tid så de kan kolla honom iaf. Har jag tur så är han bara förkyld… Vill INTE att han ska bli sjuk. *håller tummarna*

8 thoughts on “09 dagens överraskning

 1. Det är sådana här saker som gör mig nervös för hus! Man tror att det gäller ny el i ETT rum och vips måste man byta överallt. Visserligen är det extremt tur att någon talar om det för en, för annars kanske det bara blir en stor fin brasa av alltihop, men ändå!!

  En av alla bloggare jag följer har också haft tandkrämsproblem. Hon har helt enkelt glömt att köpa ny… rätt många dagar i följd. Idag skrev hon: ”Vi har köpt tandkräm! Life is clean again. Igår borstade jag tänderna i en kvart. Bara för att jag kunde.”

  Stackars Pidde kanske är pollenallergiker? Hoppas! En sjuk kisse verkar kunna vara sista droppen för Maria. Eller..?

  PS Vilken fin liten avatar du har 🙂

 2. Det roligaste först: min avatar är mig som Meez; http://www.meez.com
  Farligt – man kan fastna i timmar att leka med virtuella klippdockor, heh.

  Hus – ja, jag frågade om elen när jag besiktade huset men såklart att eftersom han inte kunde SE ledningarna så kunde han ju inte anmärka på dem heller. Det här var ju inte riktigt vad jag tänkt mig även om huset var billigt. Jag ville ju inte göra som dina polare i norr och köpa ett hus med el att bytas, golv att rätas och allt de hade på sin ”att fixa lista” – och vad gör jag. Iofs utan att veta allt arbete i förväg men ändå.

  Pidde ja, blir han sjuk så kommer jag inte att vara trevlig att tas med. Kände jag blev alldeles morrig imorse av att en sak till skulle jävlas när mamma ringde och sa att man måste BESTÄLLA en besiktning av lägenheten för att man inte i efterskott ska kunna få ett brev av hyresvärden att den beställt städfirma eller beskyllt en för skador i efterhand. (sorry, lång mening) Jag fick ingen sån information varken i pappersform eller då jag var till deras kontor och sade upp lägenheten. Va fan! Måste dem inte informera om sånt? Sen som om nån hörde så ringde husvärden för 30 min sen och sade att vi skulle boka in en tid. Så 8.00 fredag morgon.

  Med Pidde så testar jag att vänta i helgen och se hur det går, annars har veterinärfilialen drop in på måndag också. (mån och tors e.m) Vilket är tur för annars måste jag åka 6 mil uppåt för att få träffa en vetrinär. Han har ju inte fått träffat nåt grönt än utan bara en lägenhet, och nu ska han hem till föräldrarna med mig imorgon. Sen när jag är i Sthlm på kurs nästa vecka så tar lillebror honom i de 4 dagarna. Jättesnällt, då behöver jag inte bekymra mig om att han råkar äta upp mammas katt eller nåt när jag är borta.

 3. Hejsan hoppsan i renoveringskaoset! Jag kommer att följa detta med stor spänning…. och rysansvärt tacksamma känslor över att vi inte har hus! Låter ytterst jobbigt 😉

 4. MARIA!!!!!! Du får inte visa en före detta klippdocks-fan en sådan sida som meez.com. Jag har lekt bort halva förmiddagen och dessutom raskt influerat Veronica, Lisa och Annika.

  Du skulle bara se en sådan söt liten avatar-Karolina jag fick till!! Gulle, säger jag bara! Annika såg faktiskt på direkten att det var jag 🙂

  Roligt, roligt och fantastiskt tidsuppslukande.

 5. *skratt* Jag visste väl det – addictive säger jag bara 😀

  Under menyn AVATARS så har du Export. Du får upp en sida med bilder på dina sparade avatarer. Klicka på den du vill ha. Den får en rosa ram runt bilden du valt – klicka sedan på ”Next”.

  Välj storlek och hur du vill göra; Download – då sprara du bilden eller så klickar du på koden och klistrar in där du vill visa upp den. Som så här:
  Meez 3D avatar avatars games
  (om kommentaren tar kod så här dvs säga…)

 6. Eller om du vill ”export”a den direkt efter att du skapat din avatar så börjar du med att klicka SAVE när du är klar. Meez jobbar lite och sen får du en popup som säger:
  —————
  Saved

  Now get your codes! Add your Meez to your blog, MySpace, IM, and more in our Export section.

  * GO TO MEEZ NATION
  * GO TO EXPORTS
  * CLOSE
  —————

  Du klickar på GO TO EXPORTS, välj avatar, klickar NEXT, tar din kod som för att klistra in så här som jag gör eller download för att spara till datorn.

  Man kan även ”frienda” om man vill visa upp sin meez. Du hittar mig via maeliz som vanligt under MY MEEZ -> MY FRIENDS -> search (e-post)

  Jag vill ju se hur du ser ut 😀

  Meez 3D avatar avatars games

 7. Heeej Sara! Long time no see. Jodå, njut av spänningen på avstånd. det kan bli lite för stor dos spänning när man är mitt upp i det hela.

  Idag började jag med att 7.00 prata böcker på radion med sommartips till 8.00. Sen kasta mig hem för att hinna ta en tablett – läkarna har testat att skriva ut Sobril till mig pga sprutfobin – jag skulle dit och ta blodprov imorse. Efter svald tablett stack jag direkt till lägenheten för att få den besikttigad och godkänd att lämna tillbaka nycklarna och klart med den delen. (jag hatar städning sååå mycket just nu *arrgh*)

  Sen provtagningen vilket – hoppsan – gick lika jävla illa som vanligt. Tabletten hjälpte inte ett dugg. Så dagens äventyr slutade med tre sköterskor för att ta ett blodprov, och en av dem fick nästa hålla fast mig med hjälp av mamma för jag höll på att klättra ur stolen av ren panik. Skitkul. Not. Så – ena sköterskan ringde upp efteråt och sa att nåt måste göras så A) hon skulle skriva in det i min ”fil” B) prata med min läkare C) se till att när jag får remiss för blodprov ska jag dit samma dag, inte i labb med alla andra för att slippa långa gruvningsperioden och sömnlösheten som också är en kul bieffekt av att vara paniskt rädd. D) kolla om det finns något annat jag kan testa. KBT och lugnande är ju redan testat utan effekt.

  Så lagom skallebang idag pga all spänning och inväntar att elektrikarn ska ringa med hemska nyheter om offerten. Huvva.

  Ett plus är att kattmonstret åt imorse. Så det kanske bara var stress som släpper nu när vi är hos föräldrarna, det är ju normalt hem med soffor att sova på och inte ekar det konstigt överallt heller.

  Nu får vi bara se hur lång tid det tar för mig att få flytta in i huset *längtar*

  Hoppas ni mår bra 🙂

Kommentarer inaktiverade.