nytt projekt, nyrokoko stol

engångsfåtöljen
engångsfåtöljen

Innan jag lägger upp bilder på mitt senaste möbelprojekt så skulle jag ju självklart ha lagt upp bilder på hur fin engångsfåtöljen blev när den blev klar. Men jag sitter så bekvämt i den just nu att jag orkar inte kliva upp och krångla fram kameran, och en sladd. Och sen överföra det till laptopen. Ska försöka fixa det i helgen i alla fall.

Så här ser det senaste ut som är lite mer en förnäm stol (nyrokoko..ish), för nu får det räcka med fåtöljer hur fina de än är. nya stolsprojektet Det börjar bli ont om plats. Stolar däremot behöver man alltid fler av. Heh 😉 Jag plockade ner 3 pinnstolar från föräldrarnas vind förra veckan, sen har jag ju 2 stolar jag köpte på loppis i somras för 10:- styck som jag inte renoverat än. Så nu har jag 5 stolar att pyssla med i vår, så fort jag kan stå ute och slipa. Gjorde missen med de 4 stolar som följde med huset att slipa dem nere i källaren. Host. Inte att rekommendera, slipdamm är hopplöst. Sen får vi se om jag vill måla och i vilka kulörer det skulle bli, är hemskt sugen på att leka med 50-tals pasteller och måla dem i olika färger.

På collaget bredvid syns hur bra min senaste lektion gick. Det vill säga att när jag skulle börja med ”limpan” som är toppen av ryggstödet så insåg jag fort att den spruckit rakt igenom. Det var bara att plocka loss en bit. Suck. Det var andra gången den sprack för mig, och det blev lim och tving och försöka hitta andra saker att göra tills nästa vecka. (Första gången var en bit av själva ramen, yttre skiktet lossnade när jag skulle spika fast sadelgjorden). Det blir väl så kanske när en stol är över hundra år gammal men inte roligt alla gånger.

Hann i och för sig göra klar en arbetskompis äppelstolssits. Men det är två små detaljer jag märkte först när jag satte tillbaka sitsen i stolen efteråt, jag kanske måste ändra om. Beror på hur de ser detaljerna.

fästa nitar i skinn till stolsryggens "limpa"
fästa nitar i skinn till stolsryggens ”limpa”

Istället fixade jag med nybeställda nitarna. Så himla snyggt det blev, nu vill jag bara fortsätta nita allt.

Imorgon hoppas jag på finväder för jag ska vara valpvakt plus att gården har äntligen smält fram och i och med det en massa som måste göras. Häcken har tagit mycket stryk i vinter och såg att träden har fällt stora grenar av tyngden.