55 Visst är det underbart med hösten

.. på alla vis egentligen men alltså, hus och värme inför vintern… Ni vet det där långa inlägget jag gjorde om att få igång elementen? De jäklades konstant efter och jag tänkte inte så mycket på det, framför allt eftersom det har inte varit tillräckligt kallt. Men nu har ju definitivt varit det, imorse var det till och med halt på vägen på sina ställen att man börjar akut tänka på att BYTA TILL VINTERDÄCK NUUU. Så att elementen blir kalla på övervåningen och att det är konstant luft i dem och inget bra tryck… jag gick igenom elementen och fyllde på igår och drog på värmen för fullt på alla elementen. Funderade om jag strypt dem för mycket tidigare kanske och därför blivit kvar luft. Men orsaken blev klar metallkrokrätt fort, några timmar senare gick jag ner i källaren för att hämta mer … metallkrokar till gardinuppsättning (seriöst, att leta vad det heter var inte det lättaste men det är sådana här jag menar – se bild). I alla fall, tillbaka till elementen – då hörde jag hur det droppade och det alltså rann vatten från spillröret (under vattenberedaren). Va faen.

Tänkte att det kanske bara var övertryck eller nåt, att jag fyllt på för mycket vatten och det höll på att rätta till sig själv eller nåt… Fast senare på kvällen innan jag gick och lade mig så började elementen bli kalla igen, från avluftningsventilen mot termostaten. Det var ju lätt att inse att det fanns inte tryck att hålla vattnet på plats och att de fylldes med luft igen. Imorse var de riktigt kalla och när pappa var förbi med nya slungan vid lunch – då var tryckmätaren i bott och elementen iskalla på övervåningen. HELVETE!

Jag har suttit i möte hela dagen så när vi hade lunchpaus och upptäckte att jag hade flera samtal missade på mobilen och ett SMS att ringa upp från pappa så blir man lite fundersam. Det var bara att kasta sig över telefonen och ringa till rörmokare. Rörmokaren i sin tur trodde inte att jag hade någon läcka, för att rörde det sig om sådana mängder vatten så skulle jag ha märkt det. Han trodde att det var en så enkel sak som att expansionskärlet saknade tryck och att de behövdes pumpa i luft. En kan ju hoppas…

serietidningar

Annars så har jag städat huset i helgen, satt upp böcker och serietidningar i hyllorna. Kul att lådan serietidningar lillebror hittade åt mig för evigheters sen för typ 1kr eller nåt innehöll Stålmannen från 1973, en gammal Biggles (visste inte ens att de fanns som serietidning), Fantomen årsbok från 1979 m.m. Riktigt kul att sätta upp i hyllan. En hel hög Tintin också så kombinerat med mina gamla så har jag nog nästan de flesta i alla fall. Om det inte är så jag råkat fått dubletter förstås.

Har också försökt få ner data-/skrivbordet Jerker i källaren, möblerat om i gästrum och sovrum så numera har jag mitt sovrum i det som tidigare var gästrum. Försökt hitta plats för mina leksaker för jag är hopplös på att slänga nostalgiska prylar /0\. Vore kul om jag kunde ställa upp nåt på nåt liten hylla nånstans men allt samlar ju damm så in i helskotta. Dessutom så kände jag att mina My Little Ponies har börjat åldras så där som plast/gummi gör och blivit lite kladdigt så där på ytan. Suuuck. Vill ändå inte slänga. Inte än i alla fall.

My Little Pony

Sen så har jag börjat på ny termin på tapetserarkursen. Håller just på att klä om gunstolen jag fått efter… mammas farmor tror jag det var som köpte den till att börja med. Men det får bli ett helt annat inlägg. Nu är det dags för middag.

1 thought on “55 Visst är det underbart med hösten

  1. Ohh, ska läsa detta när jag innbillar mig att hus är något för mig! Huga! Jag och systern var ju på vinden hos mamma och pappa för ett tag sen och gjorde en nostalgitripp! Går ju inte att slänga såna gamla juveler!!

Kommentarer inaktiverade.