45 påskhelg = äntligen tid över för trädgården

Hoppas alla haft en bra påskhelg än så länge, måste ju säga att det fina vädret gör ju under för ens ork. Jag har hållit på i trädgården sedan skärtorsdags. Dvs eftersom jag  låtit löven från i höstas ligga kvar så är det en massa att kratta undan när man har en så pass stor tomt (oftast en bra sak, vid krattning känns det mest som djuupa suckar). Inklusive att kratta undan alla äpplen som rådjuren missat att käka upp.

Klippa ren busk/blom.. erhh grönt nåntingnånting som egentligen skulle ha gjorts i höstas men blev lite överraskad av snön och orkade inte bry mig när det redan var .. för sent liksom. Och nu måste det döda bort så skotten kan komma fram. Sen så var det ju med träden/grenar som knäckts i vinter och är döda och bara att plocka ner. Stubbar som skjuter skott där jag definitivt inte vill ha sly igen. OSV.

Så, mina händer är lite blåsiga och har träningsvärk och armarna ser lite ut som katten varit framme för det var så varmt att jag glömde bort att ha långärmat på mig när jag rev i hagtornshäcken för att få bort det som dött. Men måste säga att det var helt klart en hit att skotta fri häcken när den fluffiga snön övergick till tungsnö när det blev lite varmare. ”Toppsnön” lägger ju sig som klumpar som gör att hela häcken spretar isär och knäcks. Men den behöver definitivt klippas ner igen men verkar som om jag kan göra det vid midsommar…  Tur det är en häck som växer som ogräs, tacksamt för en nybörjare ;P

Hagtornshäck diskuteras hos viivilla #1

Hagtornshäck diskuteras hos viivilla #2

Har inte tagit några kort med ”finkameran” men här är ett kort från mobilen från torsdagen i alla fall.

Lilla plätten på ovansidan...