40 och så kom den stora snöstormen… 20/2-2010

Lördag morgon och vi gav upp idén att åka någonstans så det blev skottning på schemat
Lördag morgon och vi gav upp idén att åka någonstans så det blev skottning på schemat.

Jag skulle få gäster från Ungern på fredagen den 19/2 och det hade snöat hela dagen, natten innan och dessutom en bra bit av dagen innan också. Suck. Men det visade sig bara vara början.

De skulle ha anlänt kl 18, men deras första tåg blev inställt och det de fick åka med var över 1 1/2 timme försenat så när de väl kom hit var klockan efter 22 och det var ett smärre äventyr att försöka åka hem på oplogade vägar. Tur som var fick jag skjuts av föräldrarna som bor nära tågstationen än där jag bor och de har fyrhjulsdrift till skillnad från min lilla leksaksbil.

Sen när man vaknade på lördagen till ett fortsatt snöande och det såg ut att ha kommit en halvmeter snö… djuup suck. Men när man har turister på besök som vill se snö så passade det bra. De tyckte t.o.m. att skottningen var ganska kul fast än så svårt när man aldrig hållt i en spade innan.

Kriszta ser rätt hemmastadd ut i snön. Tur jag tjatade på dem att köpa riktiga vinterkläder. Medeltemperaturen låg ju på -14 så varmt var det ju inte eftersom det blåste bra snålt och vasst när snön virvlade runt.

Så de hade iaf rejäla kläder att lära sig att göra snöänglar i, klättra i snöhögar och skotta tak. Sen hann vi även med att åka pukla och pulsa runt på havsisen som ser ut som vilken stor åker som helst för det syns ingen skillnad på hav och mark när allt är så täckt i is och en massa snö på det.

När vi väl fått undan snön framför huset..
När vi väl fått undan snön framför huset..
.. så var det dags att kolla in baksidan. Där det tog stopp en stund och bara stirra på all snön på infarten.
.. så var det dags att kolla in baksidan. Där det tog stopp en stund och bara stirra på all snön på infarten.
Så man kan lika gärna göra nåt kul med snön innan man skottar undan den - så här gör man snöänglar \0/
Så man kan lika gärna göra nåt kul med snön innan man skottar undan den - så här gör man snöänglar (jag i svart och Viki i blått)

När man ska försöka springa i snö för första gången *gapflabb*

Inte för att mitt vedskjul är något att bevara egentligen, men ser bättre ut med det stående än en hög med brädor på tomten för att snön knäckt taket. Så för att spara in på den huvudvärken så skottade vi taket
Inte för att mitt vedskjul är något att bevara egentligen, men ser bättre ut med det stående än en hög med brädor på tomten för att snön knäckt taket. Så för att spara in på den huvudvärken så skottade vi taket
Tur att man har en granne som tar största delen av gården som sagt, men nedfarten till garaget tar jag själv. Och den var full i snö så det var bara att knuffa snön uppför backen och hoppas att grannen kom förbi med traktorn senare och tog resten
Tur att man har en granne som tar största delen av gården som sagt, men nedfarten till garaget tar jag själv. Och den var full i snö så det var bara att knuffa snön uppför backen och hoppas att grannen kom förbi med traktorn senare och tog resten
TRAKTOR!
TRAKTOR!
Innan traktorn kört.... skönt man slapp den delen.
Innan traktorn kört.... skönt man slapp den delen.
Grannarna har inte alla lika tur - ser ni vad det är? Ett tips, det gula är en back/sidospegel. Gu va skönt med garage!
Grannarna har inte alla lika tur - ser ni vad det är? Ett tips, det gula är en back/sidospegel. Gu va skönt med garage!