34 Snö, snö och ännu mera snö

Ja, då blev det vinter till slut. Och inte så lite heller. Vi hade en paus på några dagar med rejäla minusgrader (-20C i ett par dagar) och det var väl tur det med tanke på hur mycket det har snöat i helgen igen. Jag tog kort på min första snöskottning av gården – jag har sån tur att efter det så har grannen dragit en lov över infarten med sin traktor så vanligtvis behöver jag inte skotta allt om tur är. Så här ser ”allt” ut färdigskottat:

snow20091215_2
Infarten till gården, som jag får hjälp av grannens traktor med skottningen
Infarten till garaget (under kåken)
Infarten till garaget (under kåken)

Och här är några bilder som jag har tagit idag, inifrån huset för jag tror inte min gamla digitalkamera skulle överleva att bli dränkt i snö – det snöar sidledes just nu och hållit på så HELA dagen. Det kom en plogbil vid 15.30 tiden och det var väl tur det för jag hade en kompis på besök och hon oroade sig för vägen syntes knappt under all snö. Skönt att man inte skulle någonstans idag.

Igår bubbade och bar jag undan saker i källaren, och de få ynka boklådor jag orkade kånka upp till biblioteket, för att göra plats för bilen. Så nu står den innen i värmen iaf så jag slipper gräva en halvmeter för att hitta den imorgon. Fast är det oplogat imorgon bitti tar jag fan bussen. Min bil väger alldeles för lite för det här vädret, den bara glider uppe på och är hopplös att styra i halkan.

Utsikt ner mot vägen
Utsikt ner mot vägen
Här ser man taken på mitt uterum, lätt att se att det snöat några centimeter
Här ser man taken på mitt uterum, lätt att se att det snöat några centimeter
Också mot vägen men en annan granne, här syns all snö samlad uppe på häcken
Också mot vägen men en annan granne, här syns all snö samlad uppe på häcken
Ovansidan av huset, syrenerna ut mot vägen
Ovansidan av huset, syrenerna ut mot vägen
Snön blåser på så bra att den fryser fast på mina fönster
Snön blåser på så bra att den fryser fast på mina fönster
Ja, då blev det vinter till slut. Och inte så lite heller. Vi hade en paus på några dagar med rejäla minusgrader (-20C i ett par dagar) och det var väl tur det med tanke på hur mycket det har snöat i helgen igen. Jag tog kort på min första snöskottning av gården – jag har sån tur att efter det så har grannen dragit en lov över infarten med sin traktor så vanligtvis behöver jag inte skotta allt om tur är. Så här ser ”allt” ut färdigskottat: