32 man ska *alltid* räkna mönsterpassningen när man köper tapeter

Annars blir det som det blev för mig i helgen – helt plötsligt saknas 6 våder och man har slut på tapetrullar! Om jag hade läst lite tydligare när jag tittade i tapetpärmen hos färghandeln så hade jag sett att det var nästan 27 cm mönsterpassning och insett att det bara blev 3 (!) våder per rulle och inte de 4 jag räknade med. Suck.

Biten vägg som blev över när tapterna tog slut...
Biten vägg som blev över när tapterna tog slut...

Dessutom så bör det tilläggas att krångligare tapet får man leta efter. Tjock som en vaxduk och lätt att bli knölig och få märken. Att vika in hörn var bara att glömma, utan det var bara att skära itu den på längden. Dessutom när man skar den så var baksidan seg, nästan som tyg och blev ofta så att övre skiktet=papperet gick lätt att skära loss – men sedan stod man där med tyget kvar som en tunn remsa att försöka skära bort. Det hjälpte inte hur många gånger jag satte i nytt rakblad, jag har aldrig använt sax så ofta någon gång när jag tapetserat.

Ett plus med så tjock tapet är att det lättare gömmer alla skavanker. De här väggarna var också en massa att slipa och spackla – och tyvärr så ser jag att under ett fönster så är det osnyggt pga sprickan under fönstret. (som jag trodde jag hade fixat tillräckligt med glasfiberväv och spackel… men tydligen inte) Jaja.

Här är lite fler bilder på djävulstapeten – snygg blev den i alla fall:

Ett av hörnen (skönt att alla hörnen är avklarade iaf)
Ett av hörnen (skönt att alla hörnen är avklarade iaf)
Lite tydligare bild på mönstret (klicka för större)
Lite tydligare bild på mönstret (klicka för större)