18 Och så var det äntligen dags för sovrummet

Jag hade ju tänkt mig det lilla rummet på övervåningen som mitt sovrum (det stora har jag inte bestämt mig än vad jag ska göra med, men tillbaka till sovrummet). Det som hade grön filtmatta och visade sig ha plywoodskivor under, färdigt att lägga klickgolv på. Jag hade tänkt försöka lägag det golvet själv men snacka om att pyssel. Det var ett billigare sorts golv med tunna trä/spån-lister man skulle klicka ihop med, men det var hörnen man fick akta sig för. De gick sönder alldeles för lätt för att det skulle vara enkelt att lägga. Tur man har en pappa som ställer upp. TACK!

Så här fint blev det;

Hörnet mot muren, dörren in till kallskrubben till höger och det syns att det är snedtak
Hörnet mot muren, dörren in till kallskrubben till höger och det syns att det är snedtak
Lite tydligare bild på golvet; Coloramas Rustik
Lite tydligare bild på golvet; Coloramas Rustik

Sen var det att gruva sig över vilken tapet jag skulle välja. Såklart så föll jag för en lite dyrare tapet. Boråstapeters Hanna; 549:-/rullen och nästan 50 cm mönsterpassning eller nåt liknande. Från att ha räknat ut det till nästan 5000:- att få sovrummet i de tapeter jag ville ha så var det bara att minska ner, ajdå liksom. Så efter mycket funderande blev det färg istället för vita tapeter som grundfärg och bara fondvägg i hörnet mot muren och tre våder på fullstora väggen mot hallen, en bättre summa på ca 2400:-

Boråstapeten Hanna i närbild
Boråstapeten Hanna i närbild, det är vit bakgrund. INTE rosa-aktig som den här bilden verkar...

Jag blev just klar med att tapetsera ikväll, så om videon laddar klart och inte stoppar för storlek (jag har ju WebCam på laptopen och när inte vanliga kameran vill så får man använda det man har) så lägger jag upp slutresultatet. Men vad skönt det känns att jag gjort det alldeles själv! Ett lager med grundfärg på den murriga gamla tapeten, sen två lager med äggskalsvitt och pricken över i – tapeterna som färgsättning. Riktigt najs sovrum om jag får säga det själv 😀 Och det får jag ju!!