Helgpromenad

Sol. Äntligen sol! Föräldrarna ringde och frågade om jag skulle ut på promenad (vilket jag självklart skulle, obligatoriskt helgnöje om det är fint väder) och om de och hunden kunde haka på. Självklart! Så de kom ut och vi gick en längre tur som tog oss in i skogen, över broar och in bland små samhällen.

wp-1459769735608.jpg
Tog det här fotot från en gammal träbro som vi får se hur länge till den blir kvar… Den går jäms med en järnväg som nu rustas upp för att användas på nytt. Med den trafiken kommer träbron inte vara säker…

Föräldrarna har en liten fluffig Bichon frisé som är den fegaste hund jag träffat på. Dessutom har han elefantminne så har det hänt något han tycker är otäckt minns han den platsen för evigt. Så han brukar inte våga gå speciellt långt ifrån föräldrarna och efter nedlagda järnvägen är det dessutom fri sikt på långt håll.

Bortsett från in i skogen. Och rådjur är tydligen inte farliga. För plötsligt som ett skott så var han borta, såg bara rådjuret skutta iväg och han efter.

Det blev att plumsa i snö och ropa och efter stressiga 15-minuter där man hela tiden hörde stora vägen i bakgrunden och oroade sig för hur långt han skulle springa så dök han upp bland slyn och riset. Skitig men glad. Typiskt hundar.

wp-1459770449559.jpg
Kan behöva ta en paus efter äventyr och tur som var fanns en trapp i närheten (nedlagd leksaksbutik/lekstuga)

 

Roade mig med att testa polarisationsfiltret
Roade mig med att testa polarisationsfiltret

 

Villan brann ner 2012 och det ser fortfarande ut så här på numera ödetomten
Villan brann ner 2012 och det ser fortfarande ut så här på (numera) ödetomten

2 thoughts on “Helgpromenad

  1. Är väl så att det inne i varje liten hund finns en vild varg! 🙂 Kom ihåg när King ”jagade” rådjur och renar. Hade någon av dem någon enda gång stannat och gått emot honom hade han dött av skräck. Han sprang och kaxade sig bara för att de verkade rädda. Bra anledning att vara ute i fint väder dock. Blir ju fasligt sugen på hund mellan varven.

    1. Hahahaha. Och jaaa, jag vill också ha hund. Får väl gruva mig nästa år efter resan om jag vill prioritera hunddagis för det är enda möjligheten jag har. Men som mitt jobb är nu skulle det bara vara synd om vovven, jag är borta för mycket 🙁

Kommentarer inaktiverade.