Tydligen helt jäkla omöjligt

Så, ursäkta svordomen men ibland behövs ett extra kraftuttryck. Eller två. Titeln på dagens post syftar till det inlägg jag gjorde härom dagen, och handlade om hur besviken jag var på mitt kök. Bland annat. Nu har de fixat allt så att jag är nöjd FÖRUTOM köket. Det blev inte ett dugg bättre utan nästan sämre. Sämre i den mening att snälla nån, menar ni allvar att ni som snickare skulle lämna ett jobb så här och tycka det är färdigt?!

Så, istället för det utlovade kaklet (som jag köpte en ny fläkt för att FÅ PLATS MED) så har jag fått en bräda. Snyggt va?
Så, istället för det utlovade kaklet (som jag köpte en ny köksfläkt för att FÅ PLATS MED) så har jag fått en bräda. Snyggt va?

Jag hade ju min kontaktperson (dvs den firman jag har tagit offerten via och som sköter all kommunikation mellan de olika firmorna) och arbetsledaren hos snickarfirman där när vi tittade på huset i onsdags och jag pekade ut vad som såg så illa ut och hur jag ville ha det. Idel nickningar och det skulle fixas. De skulle stå för att fixa kaklet och snygga upp efter sig, det extra skulle jag inte behöva betala. Problemet som ni ser om ni kollar min tidigare post var att de hade ju kaklat in lysknappen och dessutom så kaklat fast i köksfläkten med fogmassa – så sade vi att jag skulle köpa en 60cm fläkt för att de skulle få plats att kakla innanför. Det blev en himla stressande runt till alla butiker i min lilla stad för att få tag på en fläkt. Köksfläktar är tydligen inget man har hemma på lager och det visade sig vara slut överallt på just den smala (tjockleken) fläkten jag ville ha (biffiga äldre sorters fläktar fanns nu men om jag nu skulle köpa en ny fläkt så skulle jag ha en nästan osynlig och BRA fläkt). En Electrolux Silent Tech blev det ändå till slut, visningsexemplaret dessutom.

Så, fläkt inköpt och inväntande hantverkare på torsdag morgon. Men icket. Inga hantverkare förrän där på fredag morgon. Och då var det det här jag fick se klockan 11 när jag var dit.

Ser ni lysknappen - inget har ändrats! Den är fortfarande halvt gömd under kaklet
Ser ni lysknappen – inget har ändrats! Den är fortfarande halvt gömd under kaklet

Jag tänkte ju idiotiskt nog att inte skulle jag behöva stå och titta dem över axeln – vi hade ju pratat om allt på plats och jag hade visat på plats hur jag ville ha det. Men icket! Det måste ha försvunnit på vägen hem eller något. Så jag kastade mig så klart på telefonen och ringde min kontaktperson. Som var överraskad att det inte hade gjorts som sagts. Han kontaktade snickarfirman och sen med mig. Det visade att snickarfirman hade firmafest så inget mer skulle ske idag. Nähä du. Och min kontaktperson går på semester på måndag.

Så nu ska snickerfirmans arbetsledare ringa mig på måndag morgon (och det ska fixas samma dag om jag får som jag vill!!). Ett plus i det hela är att min kontaktperson som skött hela offerten inte kommer att skicka ut räkningen förrän jag är nöjd. Vilket är en guldstjärna åt dem. Som jag sade till honom – i helhet är jag nöjd med rörmokeriet (YIT) och elektrikarna (Elia) men inte mycket av det andra med tanke på hur det har krånglat.

Så jag planerar att denna gång tammefasen stå och kika dem över axeln för att se att det blir snyggt gjort. Inte en bräda ditkastad (och påmålad för att jag inte ska märka hur fult det är?).

Ja, inte kan jag säga att jag har haft någon bra erfarenhet av hantverkare i alla fall. Det är bara att hoppas att det löser sig till sist och att det inte jäklas ytterligare en gång. För då är det migrän-ville igen.

2 thoughts on “Tydligen helt jäkla omöjligt

  1. Men HerreGud!! Vad är det för klåpare du fått tag i?! Jag och PA baxnar och gapar och jag tackar stilla för att käre maken är så sjukt noggrann. Helt plötsligt känns det helt ok att allt tar för evigt 🙂

  2. En av de största byggfirmorna i stan tillsammans med en av de två populärare kakelfirmorna i stan. Hoppsan liksom.

    Jag tror fasen jag ska skaffa mig en inneboende snickare jag med 😉 Kram och trötta hälsningar 🙂

Kommentarer inaktiverade.