Inhandlat lite saker till kameran

en av de "nya" mattorna
en av de ”nya” mattorna jag nämnde i mitt förra inlägg

Inte hunnit testa de så mycket i påskhelgen som planerat eftersom jag lade ner så mycket tid på huset istället. Men lite har jag lekt med kameran, hoppas hinna så mycket mer nu här i vår. Det är ju så härligt när ljuset kommer tillbaka. Sen ska man ju ha tid att vara ute när det är ljust också, och jag är inte känd för att vara morgonpigg om vi säger så.

Jag har äntligen skaffat mig ett stativ till systemkameran vilket känns väldigt bra, men så har jag inte burit runt på det än heller. Det verkar väldigt enkelt att använda och veckla ut. Det är ju alltid lite spännande när man köper en grej och inte får med någon information alls och jag som är rädd att bryta sönder saker hade det lite pilligt att förstå hur man tar loss kameraplattan från stativet. Till slut så fattade jag att man vred och sedan den lilla mässingsfärgade pluppen som stoppade.

I samma veva skaffade jag mig ett minneskort med inbyggt Wi-Fi för att lätt kunna överföra till mobilen och posta bilden direkt ute på nätet utan att behöva ladda upp via laptop först. Min kamera är ju från 2011 och börjar bli till åren, men nu löste det ju sig :).

Till sist, ett polariseringsfilter som jag inte riktigt lärt mig hur det fungerar än. Bara att snurra på det ska ge effekt i bilderna. Men jag har inte varit utomhus och testat än och det är väl där man kan se effekten mest. Jag misstänker att det kommer att bli många foton tagna framöver för att testa stativet utomhus och filtret.

Polariseringsfiltret testat på sidenmönstret i soffan i reaktionen från lampan. Jag tyckte det gjorde skillnad, i första bilden blänker tyget mer och mönstret är mindre tydligt jämfört med sista bilden.

IMG_2020

IMG_2023

2 thoughts on “Inhandlat lite saker till kameran

  1. Åh! mattan! Den är superfin! Passar så bra till rummet också! Blir lite som Big Lebowski, kommer att bilda ihop rummet snyggt! Inbyggt wifi lät inte dumt! Finns ju alltid en risk att överföring via sladd/minneskort inte blir av på direkten. Och blir det inte av på direkten (för mig i alla fall) då blir det sällan av alls.

  2. Nä, eller hur. Så nu hoppas jag att det blir mera kort postat! Synd bara att jag jobbar i helgen, så mycket tid går åt till det. Och att byta däck (mina vinterdäck är ju inte så roliga efter jag bytte fälg så nu längtar jag till att få på sommardäcken som hittills varit bekymmersfria)! Jag får hoppas att det är fint väder på söndagen så jag kan ge mig ut med kameran och testa stativet 😀

    Innan jag lade på mattan så tänkte jag verkligen att oj så mycket blommor, men den passade så bra när den väl låg där. Man ska våga chansa helt klart.

Kommentarer inaktiverade.