När man vill skämma bort sig själv..

En privat (dvs endast för inbjudna/låst blogg) bloggare jag följer ställde frågan; vad gör ni för att ta en paus från vardagen?

Det var intressant att läsa de olika förslagen. Vad gör ni de dagar när det känns som om man verkligen skulle behöva lite paus?

Mina förslag var ganska enkla, såna där som de flesta redan tänker på.

 • Sovmorgon, om det går.
 • En långpromenad i skogen eller annat tyst & lugnt ställe utan folk. (Senast igår var jag ute i kylan & det var behövligt att få ner axlarna & andas djupt. Sov som en stock sen.)
 • Ett långt bad i lugn & ro.
 • Slappa på soffan i myskläder med en bok eller film.
 • Hämtmat, man behöver inte tänka på att handla & laga mat.

Vissa av kommentarerna matchade men flera kom med helt andra förslag. Det beror nog mycket på hur man bor. Bor man ute på landet med natur runt knuten så är det inte så konstigt att det är med på min lista. Men som till exempel museum som en kvinna nämnde, bodde jag i en storstad inbillar jag mig att jag skulle springa där ofta. (där = så många fina museer att välja mellan)

 • (som sagt) Gå på museum.
 • Mysa med djur; katten, hunden, vad det nu kan vara.
 • Snittblommor där du kan se & njuta av dem hela tiden.
 • Titta på film, något man redan sett & vet att man gillar. Samma med böcker, läs om en favorit.
 • Shoppa något. Som en ny pyjamas, ju mjukare & bekvämare desto bättre. Fluffiga sockor också.
 • Ät någon favorit/-rätt. Om det är godis, middag eller efterrätten..
 • Drick något du älskar; kaffedrinkar, juice, vin, vad det nu är.
 • Lyssna på musik, eller ljudbok, eller podd.
 • Manikyr & pedikyr. Massage.
 • Titta på Youtube videos med gulliga djur.
 • Skratta åt olika sidor på nätet. Till exempel Buzzfeed’s Problem med Autocorrect

image

image

 • Höra av sig till en kompis du inte pratat med på ett tag.
 • Gör en lista av saker du måste göra – ta sedan bort en sak från listan. Det är alltid någonting som inte är ett måste utan som kan skjutas upp eller strykas helt.
 • Hjälpa till/Ställ upp för någon annan.

Vad gör ni för att muntra upp er själva?

1 thought on “När man vill skämma bort sig själv..

 1. Tror definitivt det beror på både var man bor och varför man behöver koppla bort vardagen just den här dagen. Idag åkte jag hem tidigt (tåget gick 15.02) vilket känns lyxigt. Det innebar att jag vid framkomst kunde gå på en kall härlig (och långsam) prommis. I dagsljus! Något som absolut inte går annat än på helger just nu och därför är extra härligt. Jag svängde förbi ICA och köpte wienerbröd som jag och Raringen mumsade upp till den extra stora koppen kaffe när jag kom hem. Sen hann jag surra med systern i telefonen (första gången på jag vet inte när) ligga i soffan och surfa och fixa ”snäll tröstmat” till middag (tomatsoppa och varma mackor). Typ hela eftermiddagen handlade om att försöka varva ner och koppla bort jobb på grund av anledning 🙁

  Men jag skriver under på mycket av det som listats. Natur, bad, stillhet, fixa med sig själv, god mat/dryck, sova, läsa/se bra grejer, musik. Skulle nog inte känna mig avkopplad av YouTube eller grejer på nätet, men förstår att det relaxar en del.

  Bra ändå med en lista. Jag ”glömmer” nämligen att en skogstur får ner pulsen på mig mellan varven. Precis när jag som mest skulle behöva en alltså.

Kommentarer inaktiverade.