Men vad faan, hur svårt ska det behöva vara

Så, jag var ut till huset och kollade härom dagen. Trodde i min vilda fantasi att jag kunde börja städa för att kunna flytta in under midsommarhelgen. Jaha ja. Borde ha lärt mig vid det här laget. De har kaklat köket i och för sig. Men hur fan de tänkte när det gjorde det kan jag bara inte förstå. Jag funderar om de ens tänkte. Eller om de bara var trött på gnatkärringen och ville få upp skiten så de kunde ta semester?

De har alltså INTE slipat bort det gamla murbruket/underarbetet till gamla kaklet (synts tydligt på tidigare kort) utan istället ser det ut som de har smällt upp en byggskiva/gipsskiva som är minst 1cm tjock UTANPÅ. På det så har de satt kaklet som redan det är av tjockare modell. Resultatet blir att som det ser ut nu så måste jag kakla om om jag vill byta min köksfläkt. De har slutat tvärt där de har tagit stutt i fläkten, för de har lagt på så tjockt så de får inte plats innanför fläkten. Min lysknapp sväljs bakom en platta så om jag mot förmodan skulle behöva plocka bort plasten runt så kan jag bara glömma det för den har svalts upp av kaklet.

Lysknappen har de alltså KAKLAT IN (WTF?)
Lysknappen har de alltså KAKLAT IN (WTF?)
Här syns det ännu tydligare hur tjockt lagret blir utanpå väggen (eller snarare utanpå strömbrytaren)
Här syns det ännu tydligare hur tjockt lagret blir utanpå väggen (eller snarare utanpå strömbrytaren)

Och så var det att de inte hade fixat fönsterhakarna än. Om jag inte vore så trött på hantverkare nu så tror jag att jag skulle skratta. Eller få ett nervöst sammanbrott. De har ju kaklat runt hela fönstret så de var tvungna att borra fast fönsterhakarna. Men icket. Det var för svårt eller nåt. Så istället har de löst det på det här sättet:

Allvarligt, skulle ni tycka det här fungerar som en fönsterhake på nedervåningen i ditt hus?!
Allvarligt, skulle ni tycka det här fungerar som en fönsterhake på nedervåningen i ditt hus?!

Bortsett från att de är fula och känns som om de snarare passade på dörren till ett utedass än i fönstret på ett nyrenoverat helkaklat badrum, så kan jag inte säga att de känns speciellt säkra. De spänner inte fast fönstret så bortsett från att det känns som om det kommer att dra rätt så rejält i det fönstret i vinter, så känns det inte säkert att ha på nedervåningen. Ett ryck och det är bara att vandra in.

Det är bara att ringa igen på måndagmorgon och hoppas att de inte har tagit semester. Dessutom så upptäckte vi en spräckt kakelplatta i badrummet och att fläkten är fel. Källaren orkar jag inte skriva om just nu.

MEN: elen – de killarna har varit jätteduktiga. Ett jättejobb gjort pÃ¥ knappt tvÃ¥ veckor. Elia = guldstjärna.