Saker att göra i San Francisco

Eftersom vi har 5 nätter på oss i san Francisco så har min tanke varit att hellre rada upp för många saker och sen välja vad man orkar med/vill göra. När man inte vet hur det blir med jetlag, väder etc så kan det vara ganska skönt att ha en lista med förslag som man har koll på innan och sedan välja det man känner för. Då sitter man inte fast på hotellrummet om det är riktigt blötväder och inte veta vad man ska hitta på.

Båttur ut till fängelseön Alcatraz. Har sett tips om att köpa en audioguide i samband med resan, då kan man gå i sin takt och lyssna och pausa om man vill diskutera nåt.

Golden gate from above, källa: https://www.tripadvisor.se/Attraction_Review-g60713-d104675-Reviews-Golden_Gate_Bridge-San_Francisco_California.html#photos
Golden gate from above, källa: https://www.tripadvisor.se/Attraction_Review-g60713-d104675-Reviews-Golden_Gate_Bridge-San_Francisco_California.html#photos

Golden Gate bron som jag har hittat flera förslag att hyra cykel på egen hand och cykla över bron och sedan ta färjan tillbaka. Får titta lite mer på detaljerna om hur lång den här turen är men flera säger ca 15 kilometer. Det är lite svårt att beräkna när man inte riktigt hänger med i geografin var de startar och var färjan avgår ifrån. Här är ett bra resereportage från 2012.  Man kan också köpa en guidad 3 timmars tur.

Bussresa ut till Muir Woods och få se stora Redwood träd och ett stopp i Sausalito som är känd för att vara väldigt pittoresk, gullig, vacker.. och du bor bara där om du är rik som ett troll. Vissa av recensenterna tyckte att det var för lite tid i skogen med knappa timmen så det är kanske att snegla på andra resor att jämföra med här också.

Fisherman’s Warf och Pier 39 hör ju såklart till när man är i SF.

Åka spårvagn i de välkända San Francisco-backarna.

Se de välkända kurviga gatorna  Lombard Street och Vermont Street. (i filmer som Bullitt, Herbie, Hitchcocks Vertigo och kanske Dirty Harry, internet säger lite olika där)

Haight-Ashbury för husen, färgerna och de historiska hippie kvarteren. Sen finns ju också de kända Painted Ladies viktorianska husen.

Painted Ladies, källa Wkimedia https://en.wikipedia.org/wiki/Painted_ladies
Painted Ladies, källa Wikimedia https://en.wikipedia.org/wiki/Painted_ladies

Sen finns ju mat och shopping och allt det andra. Men tanken är ju inte att vi ska fara fram som ett par torra skinn och hinna med allt, utan jag bara gillar att ha valmöjligheter att fundera över.