Ta med sig kameran på resan

Eftersom semesterresan är bokad så blir min nästa fundering hur jag ska göra med kameran. Jag har en Canon EOS 1000d som säkert räknas som gammal vid det här laget men den är alldeles lagom till mig som fortfarande är nybörjare på ämnet (köpte kameran i januari 2012). Men ska man köpa högvis med minneskort eller hur ska man planera lagring/backup?

Högvis med minneskort
Högvis med minneskort i egen plånbok

När jag åkte till Skottland i 10 dagar så fyllde jag ett 8GB minneskort utan att ta en enda RAW bild. Nu kommer jag att vara borta i 4 veckor och på helt olika ställen som städer, vulkaner, regnskog, stränder och snorkling, men jag kommer att bo i lägenhet/hotellrum. Jag tänker inte ta med mig min nya laptop, det chansar jag inte och min 8 år gamla laptop är ganska tung och klumpig.. Mobilen kommer ju självklart vara med mig så frågan är om man ska satsa på en minneskortsläsare som jag kan koppla ihop med Androiden och sedan backa upp på nätet? Typ Dropbox, Google Foto eller så. Har aldrig testat någon och vet inte hur bra de är och hur långsamma de är heller. Och dessutom är ju frågan vad man har för kvalitet på internet..

Men minneskortläsare – då blir nästa fråga otg kompatibilitet och annat att tänka på  när man börjar leta.

pljvoo1404265011282
Typ minneskortläsare där man kan stoppa in SD-kort, mikro-SD kort, USB…
exwvdh1404265017299
Här ser man hur liten och behändig den är och dessutom syns mikro-USB kontakten till mobilen lite tydligare

Jag hittade några som verkar vettiga: Trust Minneskortläsare och MHL-adapter 11-pin, Minneskortläsare för Galaxy Tab (mamma har ju en platta), OTG adapter med minneskortläsare.

Sen kommer ju prylsuget när man väl börjar titta. Och då sneglar man på saker som LaCie Rugged Mini 2TB, och teoretiskt så borde man kunna koppla in minneskortet i minneskortläsaren -> till telefonen -> och sen i USB uttaget koppla in bärbara hårddisken och föra över bilderna. Eller drömmer jag att min Adroid klarar av det? (HTC M9)

Om någon snubblar över det här inlägget så tar jag tacksamt emot tips och länkar

2 thoughts on “Ta med sig kameran på resan

  1. Himla klok och förutseende du är! Kommer du att ta med mobilen? För att typ Instagramma som en galning? JAAA!! så klart 🙂 Annars tänker jag att både minneskort och typ Dropbox verkar bra.

    1. Hoppas ju kunna instagramma som sjutton men återstår att se hur bra det löser sig med Wi-Fi etc. Funderar fortf på att kolla vad det kostar att köpa ett kontant abonnemang som man kan fylla på när man behöver…

Kommentarer inaktiverade.