British Library har också tillgängliggjort en massa bilder

Apropå häromdagen där jag postade om New York Public Library och att de lagt ut en massa digitaliserat material tillgängligt för alla – British Library har gjort samma sak. För ett par år sedan så det är gamla nyheter, men jag kände ändå att jag ville skriva om det. Om inte annat för att påminna mig själv om att det finns.

11293591846_3de77017bf_b
Image taken from page 13 of ’Round the Hearth [and other verses] … Edited and arranged by R. E. Mack’ (bilden är länkad till originalet på Flickr)
illustrated letters typography flickr
En skärmdump på otroligt vackra bokstavstyper (bilden länkad till originalet på Flickr)

Man kan läsa lite mer om det här på Open Culture. British Library har lagt dem på Flickr sorterade efter album https://www.flickr.com/photos/britishlibrary/albums/page1 (det finns också en sida för taggar men just nu orkar inte Flickr ladda dem åt mig..)

deocrative papers flickr
Om man är boknörd som mig gillar man definitivt att kolla in de gamla vackra papperstrycken som användes bland annat som dekorativa bokomslag (bildden är länkad till originalet på Flickr)

 

 

2 thoughts on “British Library har också tillgängliggjort en massa bilder

  1. Såg en slags konstverk en gång som mer eller mindre bestod av gamla bokpärmar. Fantastiskt fint tyckte jag. Rätt nördigt med, vilket ju inte är en nackdel enligt mig 🙂

    1. Nördigt är def inte nackdel 😀 Gamla böcker kan vara hur vackra som helst. Det är väl därför det finns + vi köpte in den boken till bibblan för nåt år sedan om inredning med böcker haha ;D

Kommentarer inaktiverade.