Vill ha (kamerautrustning)

Alltid när det är vinter så börjar jag sukta efter kameraprylar. Delvis på grund av att det är så vackert med all snö att jag bara vill vara ute, och delvis på grund av att det är så mörkt på vintern att det är svårt att ta bra kort utan att ha stativ för att kunna få in rätt ljusinsläpp utan att få bara sudd på bilderna.

Manfrotto Stativkit Compact Action
Manfrotto Stativkit Compact Action 649:-

Sen så blev jag himla sugen på de här filtren efter att Cyberphoto tipsade om dem. Just färger tycker jag att det ä så svårt att få rätt när man fotograferar och ärligt talat så sitter jag inte med Photoshop och efterredigerar alls, jag önskar att jag gjorde det men det slutar med att jag redigerar så många bilder tat jag inte orkar göra något med dem sen = slöseri med tid.

Och det är länge som jag varit sugen på fjärrkontroll till kameran så att man kan ta bilder på sig själv bland annat. Och till exempel när man har vänner över så är jag jättedålig på att ta fram kameran och fota och det är ofta de bilderna man önskar man hade senare som minnen. Så jag tänkte att har man en fjärr så kan man låta kameran stå lite lägligt och sen bara trycka på knappen lite då och då och se vad det blir för bilder. Inte säker att det blir snyggt, och inte säkert att det fungerar som jag tänkt mig med fokus etc. Problemet har varit att eftersom jag köpt en kamera utan IR, Wi-Fi eller Bluetooth så kan den inte ha fjärr. Om man inte köper en sån här då det vill säga och monterar på kameran och så plötsligt har mn en fjärr som räcker nästan 100 meter.

gigaTProny
Hähnel Giga T Pro II trådlös fjärrutl. Canon, Pentax & Samsung (100meter)

Sammanlagt blir det här lite dyrt men… så sugen.

Vad tror ni, använder man grejerna? Kommer man kånka med sig stativet när man är ute och går? Kommer man att använda den dyra nya fjärren och börja ta outfit-of-the-day foton? (svart på svart på mera svart)