Så – vad har hänt sen sist

Man blev väl bortskämd så där i början för hej vad det gick i början. Väggarna revs och nya väggar byggdes upp, gipsplattor kom upp och det såg så snyggt och prydligt ut och redo att börja täckas med fuktspärr och allt vad det heter. Titta så fint det var i slutet av vecka 20 – dvs tom torsdagen den 14 maj:

badrum20090514_1

badrum20090514_2

Nere i källaren hade de fixat golvbrunnen också med något som jag natar var någon sorts cement som påminde om frigolit uppbrutet i småbollar – fråga mig inte vad det var.

Sen hände det inget på flera dagar. Och eftersom det var klämdag på torsdagen med Kristi Himmelfärds så kändes det som om det användes som ursäkt för att inget hände på EN HEL VECKA. ARRGH! Så det vara bara att ringa och stöta på.

Måndagen efter, 25 maj så var arbetet igång igen. Men en hel vecka så där gör mycket i slutändan. Bilderna från badrummet med fuktspärr och underarbetet gjort ligger på mobilen så det kan jag inte visa just nu utan det blir ett direkt hopp till slutet på förra veckan. Nämligen då det hade börjat komma upp kakel och framför allt den SNYGGA glasmosaiken i fönstersmygen.

Vitt blankt kakel på väggarna
Vitt högblankt kakel på väggarna
Det buckliga högblanka jag först tänkt mig gick inte ihop med glasmosaiken
Det buckliga högblanka jag först tänkt mig gick inte ihop med glasmosaiken
Crystal Mosaik, färgen tror jag hette Radium
Crystal Mosaik, färgen tror jag hette Radium

Glasmosaiken var det inte det lättaste att hitta en länk till. Mitt kakelmänniska har Interkakel som leverantör och man kan se en bild på det i svart här på bild: Serie Crystal mosaik. Kakelspecialisten har också information om det men inte mycket mer;
Crystal Mosaik är en glasmosaik i format 23×23 mm och 6 mm tjockt transparant glas med ett färgat skikt på baksidan av glaset. Med detta tillverkningssätt erhåller mosaiken ett unikt djup i glaset. Crystal Mosaik erbjuds i 30 kulörer samt i 6 st. färdiga kulörmixar. Materialet är frostbeständigt och kan användas till alla typer av väggar inom- och utomhus.
Mitt kakel är mörkt rökgrått och inte så ljust som det ser ut med solen och kamerablixten till hjälp.

Igår kom golvet dit, i både källaren och badrummet så idag skulle allt fogas. Det tar ju tyvärr lite längre torktid nere i källaren som är rejält kall.

Sen fick jag höra idag att badkaret blir försenat, företaget som levererar hade slut och kunde inte leverar förrän nästa vecka – någon gång. Någon gång – med min tur betyder det fredag. Men har jag bara toalett och handfat med rinnande vatten så är jag nöjd. Just nu har jag endast vatten ur en kran i källaren, kallt dessutom och inget fungerande avlopp inne i huset. Tjohoo! Det är kul nästan jämnt.